”Orice copil are nevoie de un campion, de un adult care nu ar renunța niciodată la el”

2017-05-30 17:43:00
”Orice copil are nevoie de un campion, de un adult care nu ar renunța niciodată la el”

Și-a dorit o schimbare în viața profesională. A întâlnit oamenii potriviți la momentul potrivit și oportunitatea nu s-a lăsat așteptată. Intrarea în echipa Seven Hills International School a însemnat un pas important. Să aflăm pe scurt o poveste spusă de teacher Diana Harcu.

 

  1. De ce ați ales această profesie? Când ați decis ca vreți să modelați caractere?

 

Aș vrea să pot spune că mă număr printre persoanele norocoase care au știut dintotdeauna în ce domeniu doresc să profeseze și ce anume li se potrivește mai bine. Însă, cu toate că mi-au plăcut dintotdeauna copiii, nici nu am visat să devin profesor, pornind inițial pe un drum profesional diferit. Totuși, cum nimic nu este întâmplător, drumurile m-au îndreptat spre această profesie, am întalnit oamenii potriviți, în momentul oportun și uite așa am ajuns să lucrez în acest domeniu!

 

  1. Cum ați ajuns să predați la Seven Hills International School?

 

Eram într-un moment al vieții mele profesionale în care-mi doream cu disperare o schimbare în bine. Căutam o școală spre care să mă îndrept, însă o voiam pe cea mai bună. Am auzit de această școală și a fost o provocare pentru mine să ajung aici, pe care am depașit-o cu o reușită. Am întâlnit aici cei mai frumoși și mai calzi oamenii cu care m-a intersectat viața până acum și pot spune că alegerea mea a fost un mare pas important în viața mea profesională.Trăiesc de doi ani aici o experiență minunată, care-mi umple sufletul de fericire și împlinire!

 

  1. Cum vedeți relația care trebuie să se creeze între elevi și profesor?

 

Orice copil are nevoie de un campion, de un adult care nu ar renunța niciodată la el, care înțelege puterea conexiunii și insistă ca el să iși atingă cel mai mare potențial.Acesta trebuie să fie profesorul, adultul care petrece cu copilul cel puțin opt ore pe zi. Legătura dintre elev și profesor ar trebui să fie complexă, pentru că este deosebit de importantă. Un profesor dedicat și un elev implicat vor pune bazele unui raport bine consolidat și disciplinat, a unei relații bazate pe respect și încredere, care vor ajuta elevul să evolueze frumos și constant.

 

  1. Ce pasiuni, hobby-uri are omul Diana Harcu?

 

Sunt multe lucrurile și activitățile care îmi fac plăcere, însă cel mai mult mă relaxez când citesc beletristică, cărți de dezvoltare personală și biografii sau când călătoresc împreună cu oameni interesanți și dragi în locuri pline de istorie și de frumos.

 

  1. Care este cartea preferata?

 

Una dintre cărțile pe care le-am citit cu mare placere este „Îndrăgostită de un masai”, povestea reală a lui Corinne Hofmann, care a reusit să țină piept cu succes tuturor provocărilor unei civilizații primitive și să ia viața de la capat de mai multe ori, cu mult curaj. Și toate acestea pentru dragoste!

Protagonista este o femeie de succes, extrem de puternică, un model de curaj și de ambiție, care poate inspira orice cititor, la orice vârstă.

 

  1. Care este filmul preferat?

 

Un film pe care l-am văzut de cel puțin trei ori și m-a impresionat profund este "What dreams may come". Este o dramă supranaturală, ce-l are ca actor principal pe Robin Williams, care redescoperă esența vieții și minunile pe care le ascunde dragoastea, într-o călătorie impresionantă , atât pe pământ cât și în alte dimensiuni.

 

  1. Care este poetul preferat?

 

Poezia mi-a plăcut mult, de când mă știu! De-a lungul anilor, m-am regăsit în versurile multor poeți, așa că mi- greu să aleg unul. Din liceu l-am citit cu drag pe Bacovia și pe Minulescu, însă după ce l-am descoperit și aprofundat, pot afirma  că cel ale cărui poeme mă fac cel mai mult sa vibrez, este poetul Adrian Păunescu.  Stilul său este aparte, profund, de o finețe deosebită, iar versurile „poeziei  sale speciale” sunt exprimate într-un mod simplu, însă extrem de plin de semnificație și emoție.

 

  1. Care este muzica preferată?

 

Muzică ascult mereu și nu mi-aș putea imagina viața fără aceasta! În funcție de starea pe care o am, ascult un anumit tip de muzică! Gustul meu în muzică nu este definit de un sigur stil: îmi place muzica celor de la Aerosmith, Guns and Roses până la muzica clasică și cea de meditație și relaxare.

 

    Unde vă place să petreceți vacanțele?

 

La această întrebare răspund dintr-o suflare: la mare! Pe o insulă tropicală! Cu Soare, o barcă, o carte și multă liniște. Așa mi-aș petrece fiecare vacanță a vieții mele! Chiar și de mai multe ori pe an!